Bra jobb for bra folk

Hei, hva kan vi hjelpe deg med?

Møt Bjørn Arild «BØRNI» Hauglin

Mr Hel Ved

Vet du egentlig hvordan du skal fyre med ved? «Mr Hel Ved» på Viuno gir deg sine beste tips.

— Jeg har sett mye rart når jeg har vært rundt og levert ved, smiler Bjørn Arild «Børni» Hauglin under en kaffepause på Viuno. Sjefen for både produksjon og salg av fyringsved fra Viuno har alltid et nytt lass med vedkubber som skal leveres ut.

— Folk vet ikke hvor store vi er blitt på ved. Når de ringer tror de jeg sitter ute i skogen klar til å kjøre rett hjem til dem. Da forteller jeg at vi tar det i tur og orden, vi har veldig mange bestillinger og logistikk som skal løses.
Til å løse oppdragene har «Børni» 10-15 hyggelige medarbeidere i Viuno-teamet. De har VTA-plasser (varig tilrettelagt arbeid), og stort engasjement for jobben sin.

— Kommunikasjon er viktig. Struktur og rutiner. Mest av alt handler det om å se hvert enkelt menneske, forklarer Hauglin. Mange som bestiller ved — eller andre tjenester — gjennom Viuno synes nettopp denne verdien er viktig.

— Det er de triveligste folka her. Og ingen dager er like! Det å skape trygghet hos de andre er kanskje den viktigste jobben jeg gjør her, funderer Hauglin.

Børnis tre tips til bedre vedfyring:

Oppbevaring
Oppbevar veden tørt og luftig! Ikke legg den ned i en tett kjeller, som i tillegg ofte er fuktig. Stable ute, dekk til på toppen — ikke pakk inn hele stabelen i presenning.

Ren ovn
Ta ut aska fra peisen av og til. Jeg ser stadig folk som har et tykt lag med aske i bunnen, som de stabler ny ved oppå. Det blir det dårlig resultat av.

Opptenning
Legg de tykkeste vedkubbene nederst, og de lettere øverst. Tenn på øverst, så sprer det seg nedover. Det varmer også opp pipa fort, som igjen gir bedre trekk.

Ansvarlig

Bjørn Arild «Børni» Hauglin

Rolle

Avdelingsleder for vedgruppa på Viuno

Faglig Bakgrunn

Lærerutdanning, opprinnelig utdannet biloppretter. Jobbet 10 år med personer innenfor autismespekteret i Sarpsborg kommune før han begynte i Viuno.

Vedbestilling

Er det på tide å sikre neste års vedleveranse?

Få tilbud og oppdateringer fra vårt nyhetsbrev

Motta tilbud og nyheter fra oss i Viuno ved å registrere deg i skjemaet under. Vi sender normalt ikke mer enn en gang i måneden!

Er det på tide å sikre neste vedleveranse?

Overtidsmat, møtemat eller kickoff? Prøv vår catering

Hei, hva kan vi hjelpe deg med?