Bra jobb for bra folk

Hei, hva kan vi hjelpe deg med?

Møt Caroline Johansen

Et rivjern i utemiljø-gruppa

En gressplen som skal klippes, en hekk som skal kuttes eller glatt vei som trenger å strøs. Caroline og gjengen i Viunos utemiljøgruppe hjelper både folk og bedrifter — sommer som vinter.

Det er en blid gjeng i oransje klær som går løs på både små og store oppdrag som kommer inn. «Ute i felten» får de mange hyggelige tilbakemeldinger fra kunder og forbipasserende:
—Det er mange som kommer bort og hilser på. De er glade for at vi kommer og gjør at det ser bra ut. Det er de veldig takknemlige for, forteller Caroline Johansen.

Hun har hatt VTA-plass — varig tilrettelagt arbeid i Viuno siden 2015. Etter å ha prøvd ut avdelingene ble utemiljøgruppa hennes sted. Der har hun nå jobbet i over seks år.
—Da jeg startet her i 2015 visste jeg ikke mye, og tenkte «Hva er Viuno?». Men det ble verdens beste jobb for meg! Trivsel og samhold har veldig mye å si, medgir hun.
—Her er det veldig bra, og et godt arbeidsmiljø. Vi er ikke så mange i utemiljøgruppa, og det er kanskje det som gjør at samholdet er så sterkt? Men det er en fysisk krevende jobb, så du trenger ikke trene når du kommer hjem smiler Caroline.

Oppdragene varierer, og det er både privatpersoner, bedrifter og organisasjoner som Viuno gjør oppdrag for. Har du et behov, gjøres det befaring — og tilbud sendes over, enten det er for enkeltoppdrag eller gjentagende behov gjennom året.
—På vinteren er det snømåking og strøing av veier som gjelder. Og ikke minst hjelper vi til med juleforberedelsene i Gamlebyen. Vi henger opp julepynt, rydder og gjør klar bodene til julemarkedet, forteller Caroline.
—På vår og sommeren er det full fart med gressklipping, kant- og hekkeklipping. Vi jobber blant annet for Unger Fabrikker, på Øra og for en del private rundt om i Fredrikstad.

Gruppa teller normalt 6-8 personer med VTA-plass, i tillegg til lederne Ronald og Torfinn. Det blir meningsfylte arbeidsdager for hele gjengen, som også har høyt fokus på sikkerhet.
—Vi har oppmøte klokken 08.00, og starter med en prat om hvordan vi har det og hva vi skal gjøre i løpet av dagen. Torfinn og Ronald styrer det. De er flinke til å gi oss skryt når vi gjør noe bra. Så må vi henge i litt, da — også når det er dårlig vær!, smiler Caroline.
Etter en hard arbeidsdag er også fritiden fylt opp for det som per idag er den eneste jenta i utemiljøgruppa.
—Jeg driver gjerne med trening, litt shopping og ridning. Og gjerne slappe av hjemme, det er jo en fysisk krevende jobb. Jeg har tre hunder, så det er nok å henge fingrene i! ler den tøffe Viuno-jenta.
Hun slår følge med resten av gruppa ut på neste oppdrag. Det gjelder å henge i!

Ansvarlig

Caroline Johansen

Rolle

Har VTA-plass i Utemiljøgruppa.

Vedbestilling

Er det på tide å sikre neste års vedleveranse?

Få tilbud og oppdateringer fra vårt nyhetsbrev

Motta tilbud og nyheter fra oss i Viuno ved å registrere deg i skjemaet under. Vi sender normalt ikke mer enn en gang i måneden!

Er det på tide å sikre neste vedleveranse?

Overtidsmat, møtemat eller kickoff? Prøv vår catering

Hei, hva kan vi hjelpe deg med?