Bra jobb for bra folk

Hei, hva kan vi hjelpe deg med?

Møt Turid Henriksen og Svein Åge Iversen

Ser lyst på det på Hvaler

—Her sitter jeg og monterer! En blid stemme kvitrer i monteringsrommet på Viuno Hvaler. Vi har satt oss ned hos Turid Henriksen. I 30 år har hun hatt sitt daglige virke hos Viuno Hvaler, eller Hvaler Arbeidssenter som det den gang het.

Selv om Turid i praksis er blind, gjør hun definitivt nytte for seg i monteringsarbeidet. Denne dagen er det produkter for industribedriften Beform som settes sammen og pakkes. Et typisk oppdrag fra en lokal aktør, som ser verdi i å samarbeide med Viuno.

—Jeg trives veldig godt her. Viuno betyr mye for meg, forteller Turid. Hun er en av rundt 15 med VTA-plass (varig tilrettelagt arbeid) på Viuno Hvaler.

Turid er en av flere Viuno-medarbeidere som bor på Østerhaug på Hvaler. Utenom jobb på Viuno finner hun og de andre beboerne på Østerhaug på mye hyggelig. Helst sammen med sine BPA’er, hver tirsdag og torsdag.

—Vi drar gjerne på turer, for eksempel til Sverige eller bare på kino, sier hun.
—Andre ganger kan vi samles rundt bålpanna eller vi lager kaker. Eller har filmkvelder, lyder det fra en blid Viuno-kollega. Svein-Åge Iversen har kommet bortom for å hilse på, og istemmer i at trivselsfaktoren er høy.
—Vi er en sammensveisa gjeng, så da blir det trivelig! Og vi har hyggelige sjefer i Thomas og Martin. Vi kan tulle og fleipe litt, men vi gjør jobben vår godt også, understreker Svein-Åge.
—Og så har vi masse å gjøre, fra bortkjøringsjobber for kunder til å kappe og levere ved, legger han til.

Det er lett å fange opp den gode stemningen når man kommer inn til Viuno-folka.

—Det er godt humør! Og det er det som gjør det så koselig. Alle er greie her! slår Turid fast.

Viunos forløper på Hvaler ble startet i 1992, men også før den tid var Turid en del av det som i dag er Viuno – nemlig på Mineberget Industrier på Østsiden.

—Den gangen hadde jeg førerhund, og måtte ta flere busser for å komme frem og tilbake, minnes Turid, som idag har vesentlig kortere reisevei. Den går med Flex-buss på morgenen og taxi hjem.

Vel hjemme i boligen vet Turid å gjøre det trivelig der også:

—Jeg hører en del på lydbok, og leser i blindemagasinet. Og så ser jeg på TV. I tillegg trener jeg av og til på helsestudio på Kongsten, legger hun til.

Et daglig samlingspunkt under arbeidsdagen er i kantina på Viuno. Her samles hele arbeidsflokken på Hvaler til lunsj. Maten leveres fra Viuno-kollegaene på Sellebakk.
—Hva er favorittretten til lunsj, da, Svein-Åge?

—Jeg må tenke litt på den. Dem lager så mye godt, vet du! Men lasagne, kanskje? Det liker jo jeg veldig! Men nå må jeg nesten jobbe litt igjen her, avslutter en blid kar før han setter kursen ut igjen.

Ansvarlig

Turid Henriksen og Svein Åge Iversen

Rolle

Monteringsarbeider og Transportør

Vedbestilling

Er det på tide å sikre neste års vedleveranse?

Få tilbud og oppdateringer fra vårt nyhetsbrev

Motta tilbud og nyheter fra oss i Viuno ved å registrere deg i skjemaet under. Vi sender normalt ikke mer enn en gang i måneden!

Er det på tide å sikre neste vedleveranse?

Overtidsmat, møtemat eller kickoff? Prøv vår catering

Hei, hva kan vi hjelpe deg med?